Benefícios e impactos do método de processamento dos grãos de sorgo na saúde ruminal e desempenho de bovinos de corte em sistema de confinamento

Benefits and impacts of sorghum grain processing method on rumen health and performance of beef cattle in a feedlot system

Authors

  • João Danilo de Jesus Ferreira
  • Débora Gabriela da Mata

Keywords:

Sorgo, bovinos de corte, amido

Abstract

RESUMO

Sorgo é o segundo alimento energético mais utilizados para bovinos de corte, tendo o amido como principal nutriente. Seu aproveitamento é potencializado pelo processamento dos grãos e métodos eficazes proporcionam melhores resultados técnicos e econômicos.

 

ABSTRACT

Sorghum is the second most used energy food for beef cattle, with starch as its main nutrient. Its utilization is enhanced by processing the grain and efficient methods provide better technical and economical results.

 

Published

2021-07-20

How to Cite

FERREIRA, J. D. de J. .; DA MATA, D. G. . Benefícios e impactos do método de processamento dos grãos de sorgo na saúde ruminal e desempenho de bovinos de corte em sistema de confinamento: Benefits and impacts of sorghum grain processing method on rumen health and performance of beef cattle in a feedlot system. Journal Archives of Health, [S. l.], v. 2, n. 4, p. 1074–1077, 2021. Disponível em: https://ojs.latinamericanpublicacoes.com.br/ojs/index.php/ah/article/view/566. Acesso em: 8 dec. 2023.