Benefícios e impactos do método de processamento dos grãos de sorgo na saúde ruminal e desempenho de bovinos de corte em sistema de confinamento
Benefits and impacts of sorghum grain processing method on rumen health and performance of beef cattle in a feedlot system
Keywords:
Sorgo, bovinos de corte, amidoAbstract
RESUMO
Sorgo é o segundo alimento energético mais utilizados para bovinos de corte, tendo o amido como principal nutriente. Seu aproveitamento é potencializado pelo processamento dos grãos e métodos eficazes proporcionam melhores resultados técnicos e econômicos.
ABSTRACT
Sorghum is the second most used energy food for beef cattle, with starch as its main nutrient. Its utilization is enhanced by processing the grain and efficient methods provide better technical and economical results.
Downloads
Published
2021-07-20
How to Cite
FERREIRA, J. D. de J. .; DA MATA, D. G. . Benefícios e impactos do método de processamento dos grãos de sorgo na saúde ruminal e desempenho de bovinos de corte em sistema de confinamento: Benefits and impacts of sorghum grain processing method on rumen health and performance of beef cattle in a feedlot system. Journal Archives of Health, [S. l.], v. 2, n. 4, p. 1074–1077, 2021. Disponível em: https://ojs.latinamericanpublicacoes.com.br/ojs/index.php/ah/article/view/566. Acesso em: 8 dec. 2023.
Issue
Section
Articles